Skip to Content

Vragen via SMS

Bransons reageert goed op de SMS2stage

Waar een simpel sms-je al niet toe kan leiden. Twee 'arme' Nederlandse studenten zijn in Washington bij de beëdiging van Barack Obama geweest. Ze mochten meevliegen in de privéjet van de Britse zakenman Richard Branson, de grote baas van de Virgin Group.

De twee studenten, Omar Kbiri en Lennard Hulsbos, stuurden tijdens een congres in de RAI een sms-je naar de ondernemer die de studenten direct uitnodigde met hem mee te vliegen.

Branson was gastspreker op de bijeenkomst Big Improvement Day. Daar waren vooral ondernemers. Hij vertelde dat hij later op de dag naar Amerika zou vliegen om de inauguratie van Obama bij te wonen.

Om zijn toespraak wat interactiever te maken, mochten de toehoorders met behulp van SMS2stage via een groot scherm per sms vragen stellen aan de Engelsman . Op de vraag "Can you take 2 broke students to Washington DC?", antwoordde hij direct ,,yes". Na zijn toespraak stapten de studenten met Branson in zijn limousine en reden ze naar Schiphol, waar de privéjet van Branson klaar stond.

Aldus de NOS headlines

Vragen stellen via SMS en SMS stemmen

SMS vragen stellen wordt steeds vaker toegepast op congressen. Er kan een juiste selectie gemaakt worden uit alle vragen die binnenkomen en iedereen krijgt de kans om zijn/haar vraag te stellen. Daarnaast is het stemmen via SMS (SMS2vote) een steeds meer voorkomende toepassing. Het werkt net als een stemkastje oftewel interactive voting system, ivs. In plaats van stemkastjes wordt nu de mobiele telefoon gebruikt. Resultaten zijn direct zichtbaar bij het stemmen per sms.